Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Istočno Sarajevo i Trnovo uputili su pismo podrške predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, premijeru Željki Cvijanović i predsjedniku Narodne skupštine Nedeljku Čubriloviću u odbrani Republike Srpske i njenih institucija.

“U ime naših grobova, Boga i zakona ne dozvolite izdaju otadžbine ni unutrašnjim plaćenicima niti stranim mešetarima koji imaju isti cilj, a to je da unište Republiku Srpsku”, poruka je rukovodstvu Srpske iz ovih organizacija.

U pismu se ističe da je “takvi nisu ni branili, ni stvarali, niti šta za Srpsku dali i da zato nemaju pravo da skrnave i uništavaju njenu vlast i institucije”.

“Ne smiju više da bez nas rade o nama. Mi još nismo niti možemo zaboraviti kako su nas tukli, mučili i klali, a još mnogi paćenici nisu ni pronađeni da bi se dostojno sahranili”, podsjećaju iz ovih organizacija.

Predstavnici ovih porodica poručili su rukovodstvu Srpske da još stoje na braniku otadžbine.

“Nismo posustali niti smijemo stati. Ovo je naša zemlja jer je cijela prekrivena grobovima naših najdražih. Prokleće nas ako ih napustimo i, još gore, da izdamo zemlju i prodamo tuđinu”, navodi se u pismu.

Iz ovih organizacija kažu da ne mogu više gledati “povampirene kako nasrću na slobodu, vlasti i institucije” Republike Srpske.

“Mi smo uz vas, staćemo ispred i iza vas, ne dozvolimo im ni jotu od otadžbine, ni grama od vlasti, budimo to što jesmo, a mi jesmo to što oni nisu”, navode iz porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila.

U pismu podrške se ističe da je budućnost u jedinstvu, snazi, vjeri i moralu i da zato ne smiju biti istjerani iz života Republike Srpske.

Agencije