U naselju Borik u Banjaluci sinoć je izbio požar u kojem je smrtno stradao Vinko Nikolić (1955.), saopšteno je iz banjalučkog Okružnog tužilaštva.

Požar je izbio oko 3:30 poslije ponoći u stanu koji se nalazi na prvom spratu u zgradi u Ulici Novice Cerovića 17 u Boriku.

Kako su za ATV rekli stanari zgrade, do dolaska vatrogasaca pokušali su da spasu komšiju, ali u tome nisu uspjeli. Stan je u potpunosti izgorio.

U požaru nema drugih povrijeđenih lica, a nema ni štete od vatre na drugim stanovima.

Prema riječima očevidaca, čitava zgrada je bila u dimu koji je izlazio i kroz ventilacione otvore. Mnogi stanari spas od dima su potražili na balkonima, a mnogi su, kako kažu, panično napuštali zgradu.

Uviđaj na licu mjesta obavio je dežurni tužilac Okružnog  tužilaštva Banja Luka Milan Rosić zajedno sa ovlaštenim službenim licima CJB Banja Luka u prisustvu ovlaštenih službenih lica Odjeljenja za eksplozivne materije i poslove zaštite od požara CJB Banja Luka.

Tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere na utvrđivanju svih okolnosti nastanka požara a naložena je i obdukcija smrtno nastradalog lica koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske.

Press