SNSD ocjenjuje da je Republika Srpska u opasnosti zbog djelovanja predsjednika PDP-a Mladena Ivanića, SDS-a Mladena Bosića i NDP-a Dragana Čavića u Sarajevu.

Povodom Ivanićeve izjave da će reći predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da se ne miješa u unutrašnje stvari u BiH, iz SNSD-a podsjećaju Ivanića da je Srbija u ime Republike Srpske potpisala Dejtonski mirovni sporazum, pa je njeno pravo, a još više obaveza da štiti prava i interese srpskog naroda i Srpske, kao što piše i u Ustavu Srbije.

“Zbog izdajničkog i kukavičkog djelovanja Ivanića, Bosića i Čavića u Sarajevu, Republika Srpska je u opasnosti”, ocijenjeno je iz SNSD-a.

Iz SNSD-a ističu da “umjesto da se zalaže da se stav Srbije poštuje, Ivanić postupa na isti način kao bivši član Predsjedništva BiH Željko Komšić koji je svojevremeno poručio tadašnjem premijeru Srbije Vojislavu Koštunici da `prste drži dalje od BiH, jer bi mogao dobiti i po prstima i po nosu`”.

Iz SNSD-a napominju da su “Mladena Ivanića i Željka Komšića za članove Predsjedništva BiH birali SDA i Bošnjaci, pa ne čude njihove identične izjave”.

“Probosanski Mladen Bosić na pitanje kako komentariše napade Bakira Izetbegovića na premijera Srbije Aleksandra Vučića zbog dolaska na proslavu Dana Republike Srpske kukavički izjavljuje: `Nemam šta da kažem`. Dva Mladena su pravi vojnici Bakira Izetbegovića”, navodi se u saopštenju SNSD-a.

Ivanić je rekao za “Dnevni avaz” da će predsjedniku Srbije, kada se čuje sa njim, poručiti da se ne upliće u unutrašnje prilike BiH.

“Ne uplićite se u naše unutrašnje prilike, to je naša stvar, mi se nećemo uplitati u vaše unutrašnje prilike, to je vaša stvar”, rekao je Ivanić.

SRNA