Republiko moja, srećan ti rođendan, 24. po redu.

Republiko naša, budi nam dostojanstvena i uspravna kao što je i narod tvoj.

Republiko Srpska neka tvoje ime odzvanja beskonačno dugo u budućnosti.

Deveti januar, Dan Republike, krsna slava Sveti arhiđakon i prvomučenik Stefan, istorijski je datum za srpski narod u Bosni i Hercegovini. Zbog toga je ove godine slavljen mnogo jače i snažnije nego prethodnih godina, pogotovo kada se imaju u vidi raznorazni pritisci i osporavanja Republike Srpske koja je svoj legalitet dobila Dejtonskim mirovnim ugovorom u Ohaju.

Nikakav sud, pa ni onaj koji se zove državni, BiH, ne može da ospori i neutrališe volju srpskog naroda izraženu 1992. godine prije izbijanja ratnih sukoba, bez obzira što je Republika Srpska konstitutivni element dejtonske zemlje, ali koju ne osjeća kao dio sebe.

Sarajevo je tamo gdje je bilo, ali nije više ono što je bilo!

Dan Republike, deveti januar je dan svih naših zastava. Srpske trobojke se vijore u svim gradovima Republike Srpske, na nekima je i dvoglavi orao sa krunom Nemanjića. U Banjaluci su viđene iste, ali i ruske koje nije teško transformisati od srpskih, dovoljno ih je okrenuti za 180 stepeni!!! Zastave Republike Srpske, na kojima je Kosovo i Metohijo, Republika Srpska, Grb sa trobojkom Fudbalskog kluba Borac…

Ovo je zaista dan svih naših zastava!

Raduj se i veseli Republiko naša svom 24. rođendanu, sljedeće godine slaviš četvrt vijeka postojanja. To nije mala stvar, na koju svi tvoji građani treba da budu ponosni.

Srpski odgovor u vidu nacionalizma uvijek stiže kao odgovor na strah ili na nepravdu, a i jednog i drugog u prethodne dvije decenije i više je bilo mnogo, od 1992. do 1995, pa 1999, evo sada i 2015. na 2016. godinu. Zato se Dan Republike Srpske slavi mnogo jače!

Na svim graničnim prelazima ulaska u Republiku Srpsku dijele se suveniri, u Gradišci je viđena zastava duga 29 metara, na kućama i zgradama vise crveno, plavo i bijele boje…

Ima jedna zemlja, od Une do Drine, REPUBLIKA SRPSKA, tako joj je ime!

Prijedor24h