U prijedorskoj Bolnici “Dr Mladen Stojanović” danas je izvršena primopredaja dužnosti između prethodnog direktora Andrije Vukotića i novimenovanog vršioca dužnosti direktora Miroslava Bijelića.
Bijelić je Srni rekao da je primopredaja obavljena u prisustvu komisije Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.
“Potrebno je vrijeme da sagledam stanje, a onda ću javnost upoznati o planovima, jer javnost ima pravo da zna”, dodao je Bijelić.
Vlada Republike Srpske 11. aprila razriješila je Vukotića dužnosti direktora, a za vršioca dužnosti imenovala Miroslava Bijelića na period od 60 dana. Bijelić /42/ je diplomirao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci 2006. godine. Od 2006. do 2008. godine radio je kao profesor ekonomske grupe predmeta u srednjoj Ugostiteljsko-ekonomskoj školi u Prijedoru, a od 2008. zaposlen je prijedorskoj filijali Fonda za PIO gdje je od februara 2021. bio rukovodilac. Vukotić je pedijatar neonatolog i na čelu prijedorske bolnice bio je od 17. decembra 2020. godine kada je Vlada Republike Srpske smijenila dugogodišnjeg direktora ove ustanove Mirka Sovilja.

Izvor: SRNA/kozarski.com