Miroslav Josipović (30) zvani Ćizin, koji je ubijen u nedelju u kafani “As” u mačvanskom selu Dublje kod Bogatića, bio je član SPS-a.

Kao jedan od motiva svirepe likvidacije navodi se upravo svađa sa bivšim ortacima zbog različitih političkih opcija koje podržavaju, odnosno interesa kojem se nadaju da će preko stranaka ostvariti, saznaje “Alo!”.

U pucnjavi prošlog vikenda ranjeni su Zlatko Bojičić (40) zvani Ledeni iz Dublja i Aleksandar Stanojčić (24) iz obližnjeg Klenja, koji policiji nisu rekli ni reč o ubici, niti o razlozima napada.

– Razlog likvidacije Josipovića biće poznat onog trenutka kada uhapsimo ubicu i njegove pomagače. Zna se da je on bio pristalica SPS-a, a priča se da su napadači bili opredeljeni za druge partije. Svi su odranije poznati policiji i imaju kriminalni dosije. Veruje se da su šurovali s korumpiranim pojedincima iz sveta politike koji su im obećavali razne poslove ukoliko dođu na vlast – dodaje naš sagovornik blizak istrazi.
U subotu, oko 23 sata, u kafanu, koja je bila puna ljudi, ušao je naoružani muškarac i rekao gostima da izađu. Potom je zapucao ka trojici mladića. Miroslav je od zadobijenih povreda na mestu preminuo, dok su dvojica njegovih drugova zadobila više prostrelnih rana.

Ubijeni nosio sekiricu

Kako “Alo!” saznaje, ubijeni Miroslav Josipović (30) kao da je predosećao da mu je život ugrožen, te se u subotu uveče nije odvajao od sekirice. – Policija je zaplenila oružje i na mestu ubistva pronašla oko devet čaura kalibra 7,62 mm – dodaje naš sagovornik.

zlatko bojicic

Policija je identifikovala napadača i očekuje da će uskoro biti uhapšen. Njima su snimci kamera za video-nadzor koje postoje na ulazu u kafanu i te tako olakšali potragu. Prema nezvaničnim informacijama, na trojicu mladića pucano je iz dva pištolja.

Miroslav je i ranije bio ranjavan. Pre nešto više od dve godine, zadobio je povrede opasne po život. Njega je nožem povredio M. Š. iz okoline Šapca. Meštani pričaju da su “žestoki” momci maltretirali i pojedine komšije.

kafana

Inače, ranjeni Aleksandar Stanojčić stari je znalac šabačke policije. On je bio deo osmočlane grupe koja je opljačkala Delta banku u Mladenovcu 2003. godine, odakle su oteli 9,5 miliona dinara i 2.250 evra. Iza rešetaka su se, osim Stanojčića, našli i Zoran Rašković Serdar, Jovan Anđelković, Predrag Vuković Madža, Goran Stavrić Kljuki, Jovan Ćurguz i Petar Rastović.

Svjedok pod stresom

Mladić koji je radio kao konobar u kafani „As“ u trenutku ubistva nije želeo da razgovara sa novinarima. Samo je preko brata zamolio da ga “svi ostave na miru jer je pod velikim stresom”.

Alo