Nevjerovatna fudbalska priča napadača Lester Sityja Džejmi Vardija (29) uskoro bi mogla dobiti ekranizaciju u Holivudu.

Poznati holivudski scenarist Adrian Bačart, autor filmova fudbalske tematike “Gol” i “Gol 2”, želi snimiti film o nevjerojatnom fudbalskom putu Lesterovog napadača.

“Njegova priča je nevjerovatna i već smo u potrazi za glavnim glumcem. Do sada su dva glavna kandidata bila Zek Efron i Robert Patinson, međutim u posljednje vrijeme razmišljam i članu grupe ‘One Direction’, Luisu Tomlinsonu. On sjajno igra fudbal, porijeklom je iz Јužnog Јorkšira pa naglasak ne bi bio nikakav problem,” poručio je Bačart.

Vardi je prije pet godina igrao u sedmoj ligi i radio je u tvornici proteza, a 2007. je bio osuđen zbog fizičkog napada. Zbog toga je šest mjeseci igrao s elektronskom narukvicom na nozi, a svakog vikenda se morao pojaviti u policijskoj stanici do 18,30 sati.

“Zbog toga sam na nekim gostovanjima morao izaći u 60. minutu i automobilom juriti u policijsku stanicu,” otkrio je Vardi, dodavši kako je tada od fudbala zarađivao oko 30 funta tjedno.

Tokom tri sezone provedene u osmoligašu Stouksbridžu nekoliko puta je bio korak do transfera u Šefild Јunajted. Međutim, svaki put kada su ga gledali ‘skauti’ on bi dobio crveni karton. Ipak, preselio je u sedmoligaša Halifaks, pa u petoligaša Fletvud, odakle je 2012. završio u drugoligašu Lesteru.

Sa 27 godina je prvi put startovao u Premieršipu, a ove sezone je postigao pogodak u 11 uzastopnih utakmica i time oborio rekord Holanđanina Ruda van Nistelroja. Lester ga je platio oko 1,5 milion evra, a danas vrijedi oko 25 miliona evra. Dogurao je i do engleske reprezentacije.

Index.hr