Prema novim podacima u teškoj saobraćajnoj nesreći i lančanom sudaru kod mjesta Senožece u zapadnom dijelu Slovenije učestvovalo je 70 vozila uslijed čega su četiri osobe poginule.

Prema podacima slovenske policije u lančanom sudaru do kojeg je došlo na Primorskom autoputu učestvovalo je 70 vozila. Policija ističe kako su četiri osobe poginule, a da je 30 povrijeđeno.

Ovaj dio Slovenije danas je obavijen gustom maglom. Policija smatra da je upravo to najvjerovatniji uzrok stravične nesreće.

Primorski autoput kod Senožeca je zatvoren u oba pravca. Na terenu su policijske i vatrogasne ekipe. Nije poznato da li su neki od putnika ili vozača ostali zarobljeni u olupinama vozila.

“U 14.00 časova obaviješteni smo o teškoj saobraćajnoj nesreći na autoputu Senožeče-Razdrto. U nesreći je učestvovalo 30 do 40 automobila i kamiona. Policijski službenici obavljaju uviđaj na mjestu nesreće”, saopšteno je iz policije Slovenije.

Ukoliko bilans nastradalih bude potvrđen, biće to najsmtonosniji lančani sudar u istoriji Slovenije i jedan od najvećih kada je riječ o broju vozila koja su učestvovala u sudaru.

AA