Nakon uspješne prošle sezone koja je prijedorskom klubu donijela osvajanje Kupa Republike Srpske i ulazak u Premijer ligu BiH, na polovini tekuće Rudar se našao pri dnu tabele.

Četrnaesto mjesto zahtijevaće mnogo napora da klub do kraja sezone popravi poziciju i obezbijedi opstanak u Premijer ligi.

Ipak, opšta klima u klubu odiše spremnošću da se poboljša trenutna situacija i izbjegne loš scenario do kraja sezone. Zato su i pripreme osmišljene tako da se nastavak sezone dočeka u punoj fizičkoj formi i pobjedničkom duhu.

Trener Zlatko Јelisavac, koji veliki značaj daje pedagoškom radu sa igračima, odveo je tim Rudara u Makarsku, gdje se trenutno spremaju za predstojeći vrući dio sezone.

-Vjerujemo u mogućnost opstanka u ligi i došli smo u Makarsku da bismo ojačali duh zajedništva, međusobne bliskosti i jedinstva. Takva atmosfera je veliki adut svake ekipe i mi nastojimo da je razvijemo do krajnjih granica- kaže Јelisavac.

Ovo nije jedini adut prijedorskog tima. Јelisavac na raspolaganju ima Sinišu Radoju koji nosi titulu najboljeg fubalera Republike Srpske za 2015 godinu.

Prošlu sezonu Radoja je okončao je kao najbolji strijelac Prve lige RS, dao ogroman doprinos ulasku Rudara u Premijer ligu BiH i osvajanju Kupa Republike Srpske. Igrač naglašeno pobjedničkog duha, veoma disciplinovan i uporan.

Radoja je ponikao u banjalučkom Borcu, gdje je prošao sve omladinske kategorije, kalio se u Naprijedu i BSK-u, a jedno vrijeme igao u i Slobodi iz Mrkonjić Grada. Prošlu sezonu okončao je kao najbolji strijelac Prve lige RS, dao ogroman doprinos ulasku Rudara u Premijer ligu BiH i osvajanju Kupa Republike Srpske.

Radoja je po zanimanju diplomirani pravnik, ali na pitanje kako je uspio da studira i igra istovremeno, on kratko odgovara da voli fudbal.

-Svi imamo ogromnu želju da uspješno okončamo sezonu i ubijeđen sam da ćemo uspjeti. Јa volim da igram, a i u Rudaru su korektni prema meni. Momci iz ekipe su odlični i to mi je dovoljno da vjerujem u ostvarenje našeg cilja- kaže Radoja.

U Makarskoj, Rudar će narednih dana odigrati više prijateljskih utakmica kako bi testirali svoj potencijal. Uz ovako mnogo uloženog truda nadati se nije neutemeljeno.

RTRS