Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Milica Marković izjavila je da je tvrdnja ministra inostranih poslova BiH Igora Crnatka da Vlada Srpske još nije rekla šta ne valja u usvojenom mehanizmu koordinacije “još jedna potvrda da je Crnadak politički marginalac kojeg ni Denis Zvizdić nije obavijestio o komentarima koje je Vlada Srpske dostavila Savjetu ministara”.

“To je još jedan dokaz da su ljudi iz Republike Srpske koji sjede u Savjetu ministara BiH sve ključne procese prepustili bošnjačkim i hrvatskim strankama, te da je njihov isključivi zadatak da im aplaudiraju i da, brže-bolje, javnosti tobože objasne kako je sve što radi /Bakir/ Izetbegović dobro za Republiku Srpsku”, istakla je Markovićeva.

Ona je u izjavi Srni naglasila da bi Crnadak, zajedno sa svojim kolegama, konačno trebalo da počne da se ponaša kao ministar iz Republike Srpske, da vodi računa o stavovima institucija Republike Srpske, te da, u skladu s njima, donosi odluku da li će nešto podržati ili ne.

“Njihova je stvar ukoliko su odlučili da, umjesto toga, budu obične političke ikebane. Međutim, nemaju pravo da čine štetu Republici Srpskoj, a ovakvim ponašanjem i poltronizmom prema svojim sarajevskim mentorima, to upravo i čine. Gospodin Crnadak, kao i njegove kolege, zaboravlja da on u Savjetu ministara egzistira u okviru srpske kvote, da predstavlja Republiku Srpsku, te da je dužan da poštuje njene stavove, a te stavove ne definiše Bakir Izetbegović, već institucije u Banjaluci, sviđalo se to gospodinu Crnatku ili ne”, istakla je Markovićeva.

SRNA