Predsjednik Srpske demokratske stranke /SDS/ Mladen Bosić kaže da je notorna laž da je prilikom susreta koji je imao sa Slobodanom Pavlovićem, na Pavlovićev zahtjev, krajem prošle godine u Bijeljini, rekao da “Dodik mora biti uhapšen”.
“Moj stav je da u Republici Srpskoj mora početi besprekorna borba protiv državne mafije i krupnog kriminala povezanog sa vrhom vlasti. Institucije zadužene za provođenje zakona moraju obezbijediti da nema privilegovanih pred licem pravde, bez obzira na kojoj funkciji se nalazio”, naveo je Bosić.

On je naglasio da je sinoćni prilog u centralnom dnevniku RTRS-a, na osnovu vijesti Novinske agencije Republike Srpske “SRNA”, koja se poziva “na SNSD-ov propagandni portal ‘Iskra’, nastavak kampanje laži i manipulacija koje dolaze iz štaba Milorada Dodika”, saopšteno je iz SDS-a.

“Ponovo se plasiranjem laži iz neimenovanih izvora državni mediji Srna, RTRS i drugi medijski sateliti propagandne mašinerije SNSD-a stavljaju u službu zaštite kriminala iz vrha vlasti Republike Srpske. O profesionalnom sunovratu Javnog servisa RTRS i Srne, Novinske agencije Republike Srpske, dovoljno govori činjenica da se nisu potrudili da čuju mišljenje druge strane, odnosno onih na koje se vijest odnosi”, smatra Bosić.

Novinska agencija Republike Srpske “SRNA” juče je prenijela informaciju sa portala “Iskra” da su vlasnik Pavlović banke Slobodan Pavlović i predsjednik SDS-a Mladen Bosić krajem prošle godine održali sastanak na kome je lider SDS-a poručio da “Milorad Dodik mora da ide u zatvor”, iako mu je Pavlović rekao da je Dodikov kredit “potpuno regularan”.

SRNA