Prvi sastanak sa potencijalnim dečkom može biti čaroban, kao bajka, ali i mučan poput zubobolje, u zavisnosti od osobe sa kojom se srećete, od mesta na kojem se nalazite, od vašeg raspoloženja i milion drugih faktora.

Zaboravite na unapred smišljene govore ispred ogledala i ne opterećujte se previše, samo se opustite, ponašajte se prirodno i budite ono što ste zaista. Prosto i jednostavno!

Naravno, kao i u svemu, postoje neka nepisana pravila kojih treba da se pridržavamo ako želimo da nastavimo da se viđamo sa „gospodinom pravim“.

Pokaži odlučnost

Ti si devojka koja zna šta želi, zato izbegavaj rečenice „jao, ne znam, šta ti misliš?“, „ti odluči, meni je svejedno“. Nije svejedno, jer će sa tim stavom da te odvede u studentsku menzu na ručak, pa ćeš posle da kukaš. Muškarci vole odlučne žene! Ovaj savet ne znači da konstantno ti donosiš odluke, već da daš neke naznake o tome šta bi želela.

Najviše volim osmeh tvoj

Iskreno smejanje, onako od srca, inspirisaće dečka da se još više trudi da te impresionira. Tvoj osmeh će ga uveriti da je kralj humora i učiniće da se oseća samouverenije i manje nervozno u tvom društvu. Iako su mu šale možda glupe, smej se da ga ne uvrediš, pa ko zna, možda se ispostavi da je zaista duhovit, nego ga pojela trema na početku.

Nisi kod psihijatra

Budi pričalica, ali ne preteruj, već balansiraj. Mnogo je bolje da budeš dobar slušalac nego narator. Prvi sastanak nije prilika da izneseš ceo svoj život i pričaš o svojim problemima kao da si došla na savetovanje kod psihijatra. Njega ne zanima tvoja prethodna turbulentna veza sa Jankom, Markom ili Žarkom, kao ni tebe njegove bivše. Zato nema potrebe za prošlošću i porodičnim problemima, fokusiraj se na sadašnjost i na ono što te kod njega zanima. Momci vole pažnju isto kao i žene, pokaži zainteresovanost postavljajući zanimljiva pitanja.

Slučajni dodiri

Momci obožavaju kada ih devojka u priči onako slučajno dodirne. Neverbalna komunikacija muškom svetu govori mnogo o devojci. Ukočeni pokreti i nadmen stav ih odbijaju, dok otkidaju na spontanu gestikulaciju i mimiku. Dodirnite mu ruku kada u razgovoru želite da poentirate, to će ga oboriti s nogu.

Nema seksa

U stvari, možete imati seks, ali onda nemoj da očekuješ da ćete sigurno ostati u vezi nakon toga. Možda i hoćete, ali gužvanje postelje nakon prvog sastanka svakako smanjuje šanse jer će pomisliti da ti zapravo i ne želiš ništa ozbiljno. Koliko god za muškarce pričali da sve gledaju kroz seks, oni ipak ne vole kad im se daš odmah na tacni, više vole kad moraju da se trude.

aboravi ogledalce

Muškarci jesu vizuelna bića i jeste im važno da devojka pored njih lepo i prijatno izgleda, ali to ne znači da treba da trčiš u toalet i vadiš ogledalce svakih pet minuta. Nanošenje desetog sloja karmina i popravljanje frizure doprineće da izgledaš nesigurno. Zato se pre sastanka potrudi da izgledaš najbolje što možeš, a onda svu pažnju usmeri na solidan razgovor, umesto na izgled. On svakako neće ni primetiti da li ti se iskrivila šiška…

ALO