Inspektor Sipe Goran Jurišić (29) iz Mrkonjić Grada povrijeđen je u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u ranim jutarnjim časovima u naselju Bočac!

Prema saznanjima Pressa, nezgoda se desila oko 6.40 časova kada je Jurišić, vozeći službeni automobil “fijat stilo”, sletio sa magistralnog puta Banjaluka – Jajce u rijeku Vrbas. Tačne okolnosti pod kojima se nezgoda desila još se utvrđuju.

Nezvanično se saznaje da je Jurišić prilikom slijetanja vozila u rijeku, ispao iz njega napolje, što mu je očito spasilo život. Njegove radne kolege, koje nisu željele da im pominjemo ime, ispričali su da je Jurišić u vrijeme nezgode išao iz Banjaluke ka Mrkonjić Gradu gdje, inače, živi.

Po dolasku u mjesto Bočac on je pod nepoznatim razlozima skrenuo sa ceste i udario desnom stranom vozila u brdo.

– Nakon toga vozilo se odbilo, prevrnulo na krov i preletilo na lijevu stranu ceste, odakle je skliznulo niz provaliju duboku desetak metara u rijeku Vrbas. Goran je na svu sreću odmah na početku provalije ispao napolje kroz šajbu, jer vjerovatno nije bio vezan, što mu je spasilo život- ispričali su naši sagovornici. Dodali su da su ubrzo cestom naišli drugi vozači, koji su pomogli da se Jurišić prebaci u bolnicu u Mrkonjić Grad.

Na mjestu gdje je upao u rijeku smo zatekli njegove radne kolege, policiju i radnike preduzeća “Integra inženjeringa”, koji su uz pomoć dizalice uspjeli da izvuku automobil iz vode. Vozilo je bilo potpuno smrskano, dok su se njegovi dijelovi mogli naći svugdje oko ceste na mjestu gdje je sletio u rijeku.

Niko iz policije i SIPA-e nije želio zvanično da govori o ovoj nezgodi. U CJB Banjaluka su kratko kazali da je o udesu upoznato Okružno tužilaštvo u Banjaluci koje je naredilo preduzimanje svih neophodnih mjera u cilju utvrđivanja uzroka saobraćajne nezgode. Dodali su da je u vrijeme nezgode u automobilu bio samo vozač, kome je ukazana medicinska pomoć u Univerzitetskom kliničkom centru RS.

U ovoj bolnici su potvrdili da je Jurišić kod njih primljen u 8.45 časova nakon što je dovezen kolima hitne pomoći iz Doma zdravlja u Mrkonjić Grad. Nakon toga smješten je u Kliniku za torakalnu hirurgiju gdje su ljekari utvrdili da ima višestruke povrede, te je zadržan na daljem liječenju.

Kako Press nezvanično saznaje povrijeđeni Jurišić tek je prije mjesec dana počeo da radi u SIPA-i i svakodnevno je putovao na relaciji Mrkonjić Grad – Banjaluka, gdje se nalaze službene prostorije ove bezbjedonosne agencije.

Press