Policijski službenici Policijske stanice Stanari danas su tokom pružanja asistencije radnicima Republičke uprave za geodetske i pravne poslove Republike Srpske Područna jedinica Doboj na nepotpunoj eksproprijaciji određenih zemljišnih parcela u mjestu Raškovci, opština Stanari, oko 10,00 časova lišili slobode dva lica: B.Ј.iz Doboja i S.Ј. sa područja opštine Stanari, zbog ometanja i sprečavanja državnih organa u vršenju javnih funkcija.

Kako je saopšteno, oni su pružili pasivni otpor tako što su stali ispred radne mašine da bi spriječili pristup na jednu od parcela. Nakon što su se oglušili o naredbu policijskih službenika da prestanu sa daljim narušavanjem javnog reda i mira, lišeni su slobode. Izdati su im prekršajni nalozi, nakon čega su u 11,50 časova pušteni na slobodu.

RTRS saznaje da su bili privedeni zamjenik ministra odbrane BiH Boris Јerinić i Stanko Јerinić.

Zamjenik ministra odbrane BiH Boris Јerinić priveden je u Policijsku stanicu Stanari radi davanja izjave u vezi sa današnjim događajima koji su se odnosili na okolnosti eksproprijacije zemljišta za potrebe Rudnika i termoelektrane “Stanari”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Јerinić je, koristeći slobodan dan godišnjeg odmora, u ovim dešavanjima učestvovao kao građanin Republike Srpske, te se stoga ovaj slučaj ne može dovesti u vezu sa vršenjem funkcije zamjenika ministra odbrane BiH, niti sa aktivnostima Ministarstva odbrane BiH, ističe se u saopštenju.

RTRS