Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić posjetio je Prijedor i sastao se sa gradonačelnikom Markom Pavićem, predstavnicima Gradskog odbora PDP-a i posjetio prijedorsku Opštu bolnicu “Dr Mladen Stojanović”.

Ivanić i Pavić zaključili su da je neophodno zajednički raditi na stvaranju povoljnog ambijenta, u cilju privlačenja domaćih i stranih investitora i da su do sada institucije BiH podržavale lokalne prijedorske projekte.

Gradonačelnik Prijedora, Marko Pavić upoznao je člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske, Mladena Ivanića sa rezultatima i poteškoćama u funkcinisanju ove lokalne zajednice. Istaknut je značaj pozitivnog poslovanja prijedorske privrede, što potvrđuje pokrivenost uvoza izvozom od 123 odsto.

“Naša je želja da promovišemo Prijedor, kao jedan od gradova koji je važan za Srpsku definitivno, a sasvim sigurno i za BiH u cjelini. Mi smo i ranije imali dobru saradnju i zajedničke institucije gdje god su mogle pomagale  su i podržavale projekte koji su ovdje iz Prijedora dolazili. Dogovorili smo o nekee slične aktivnosti i u vremenu koje dolazi”, kaže Mladen Ivanić, član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske.

Tokom posljednjih pet godina u Prijedoru je broj nezaposlenih umanjen sa trinaest na sedam hiljada. Istaknut je značaj korektnog rada lokalnog parlamenta i odnosa političkih partija u Prijedoru, kao i povoljne bezbjednosne situacije. Pavić je posebno istakao značaj stvaranja povoljnog ambijenta u cilju dolaska investitora.

“Samo ako je povoljna klima u cijeloj BiH i Republici Srpskoj, onda može biti povoljna klima za investiranje i u našem gradu. I u tom sam smislu molio da zajednički radimo na stvaranju jednog opšteg ambijenta koji bi bio stvoren u cijeloj BiH i koji bi doprinio privlačenju kako domaćih, tako i stranih investitora”, naglasio je Marko Pavić, gradonačelnik Prijedora.

Na sastanku je zaključeno da je u Prijedoru visok stepen razumijevanja DNS-a i PDP-a. Ivanić i Pavić saglasni su da se tenzije trebaju spuštati, a građanima upućivati poruke perspektive i budućnosti.

Ivanić je Odjelu pedijatrije prijedorske bolnice uručio donaciju – led foto-lampu koja se koristi za medicinski tretman prijevremeno rođenih beba.

RTRS