Kako saznaje sarajevska štampa, uhapšeni su 26-godišnjaci Muriz Brkić iz Sokoca i Avdija Selimović iz Lišaka kod Olova. Oni su osumnjičeni da su Arnelu Đogić iz Olova, koja je nestala tokom proteklog vikenda, ubili pa bacili sa litice.

Djevojka je nestala u noći između subote i nedjelje, a zbog tog zločina osumnjičeni su privedeni u prostorije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

“Te osobe su uhapšene i trenutno se nalaze u sektoru Krim policije, gdje se vrši kompletiranje izvještaja o krivičnom djelu ubistva za tužilaštvo”, rekli su iz MUP-a ZDK.

Izvor iz policije rekao je da su osumnjičeni priznali ubistvo, te da su kazali da su potom bacili djevojku sa litice kod Olova.

“Timovi specijalne jedinice MUP-a ZDK, alpinisti i ronioci, trenutno vrše pretrage terena za koje su počionioci krivičnog djela kazali da su bacili djevojku”, naveli su iz MUP-a ZDK. Posao im je bio otežan zbog stjenovitog terena i bujice.

“U ovom trentuku možemo reći da djevojka još nije pronađena. Sve nadležne ekipe su na terenu i aktivno tragaju za nestalom”, rekli su policijski izvori.

Nestala djevojka posljednji put je viđena dok je upravljala svojim automobilom, koji je kasnije pronađen nedaleko od njene kuće.

Inače, riječ je o drugom slučaju nestanka osobe u proteklih mjesec dana na području Olova.

Agencije