Avdija Selimović (26) iz Olova i Muriz Brkić (26) iz Sokoca osuđeni su na kaznu zatvora od po 40 godina zbog svirepog ubistva 24-godišnje Arnele Đogić iz Olova.

Ožalošćena rodbina brutalno ubijene Arnele, nakon izricanja presude pokušala je fizički da se obračuna sa počiniocima ovog monstruoznog zločina.

Teži incident spriječen je reakcijom sudskih policajaca, a dio rodbine i prijatelja poručili su Selimoviću i Brkiću “da će ih kazna stići i u zatvoru“.

Na Fejsbuk stranici “Zenicablog” objavljen je video snimak incidenta nakon izricanja presude.

Pogledajte šta su izjavili članovi brutalno ubijene Arnele Đogić, nakon što je u Kantonalnom sudu u Zenici saopštena presuda Selimoviću i Brkiću.

„Ovakvo djelo nisam imao u svojoj sudskoj praksi. Ovo je djelo propraćeno tolikom mržnjom da se čovjek upita koliko um može biti monstruoznan da uradi ovakvo zlo osobi koja ničim nije dovela do toga da bude ubijena na ovakav način. Količina bijesa ispoljena u ovom ubistvu nezabilježena je u sudskoj praksi…“ nakon izrcicanja presude rekao je sudija Enes Malićbegović koji je predsjedavao Sudskim vijećem Kantonalnog suda u Zenici.

NN