Fočak Darko Simović i pripadnici Spasilačkog kluba „Volf“ i Gorske službe spasavanja brzom akcijom spasili su sugrađanina Ljubana Vukovića koji je automobilom sletio u nabujali Ćehotinu.

Ovo je još jedna od uspješnih akcija hrabrih vukova iz Foče koji ovih dana zbog rasta vodostaja danonoćno patroliraju uz riječne tokove.

Vozeći se putem od Foče uzvodno uz Ćehotinu kroz Dragočavu Darko Simović na putu se mimoišao sa džipom. Pogledavši na retrovizor ubrzo je primijetio da vozila nema na putu. Okrenuo je automobil i imao šta da vidi – vozilo je bilo u Ćehotini. Kaže, bez razmišljanja je ušao u nabujalu rijeku koja je osvajala unutrašnjost džipa.

– Nisam mogao da vjerujem. Samo što smo se križali na putu, auto je nestalo, stao sam odmah na proširenju, priletio do auta, zagazio sam do pasa u rijeku, otvorio sam mu auto koje se nevjerovatnom brzinom punilo vodom. Iščupao sam ga, a da nisam naišao mislim da bi se čovjek ugušio, jer to su sekunde u pitanju. U petak sam ga obišao, dobro se osjeća, zahvaljuje se, rekao je Simović.

Minuti su bili u pitanju da Vuković bude spasen. Simoviću, inače zaposlenom u Graničnoj policiji BiH priteklo je u pomoć još nekoliko prolaznika. Ubrzo u redovnoj patroli pristigli su i pripadnici Volfa.

– Došli smo kada je sve bilo završeno i da auto ne bi ponijela voda, u rekordnom roku smo ga prebacili na putnu komunikaciju tako da smo uspješno završili našu putnu akciju, istakao je Nenad Ikonić načelnik Gorske službe spasavanja Foča.

Ljuban Vuković je na kućnom oporavku od povreda. Drako Simović se vratio redovnim obavezama, a fočanski vukovi poručuju da redovno bdiju uz riječne tokove i da je njih 20 sa četiri čamca uvijek spremno da se odazove na sve pozive za pomoć.

RTRS