Srpski taekwondo reprezentativac Miloš Gladović nalazi se u Briselu, a zbog terorističkih napada produžio je boravak na pripremama u Belgiji.

Miloš odlično poznaje taekwondistu Belgije Murada, brata teroriste Nažima Lašrauija, a do prije dva dana je i trenirao s njim.

– Znamo se baš dugo, borili smo se više puta, stalno se viđamo na takmičenjima. Zapravo sam sada na treninzima s njima, ali, nažalost, Murad posljednja dva dana nije došao na treninge. Kod kuće je s porodicom u ovim teškim trenucima za sve njih – priča Miloš.

On kaže da nikada nije upoznao Nažima, i tvrdi da njegov prijatelj ima potpuno drugačiji karakter nego njegov brat.

– On je sušta suprotnost bratu monstrumu i nije zaslužio da se gleda istim očima. Saosjećam s tim dečkom koji je stvarno za primjer, što u kontinuitetu pokazuje svojim djelima. Svi ga u taekwondou volimo i poštujemo. Pružam mu podršku jer je on osoba za sebe i ide pravim putem. Uzor je mnogim mladima i nema nikakve veze s bratovljevim postupcima. Ipak, sada je u svim vijestima, medijima i novinama širom svijeta zbog brata i u teškoj je situaciji – kaže Miloš, koji je Kuriru poslao fotografiju sa svojim prijateljem.

– Murad je lijevo na slici, a ovaj dečko sa desne strane će predstavljati Belgiju na Olimpijskim igrama. Fotografija je nastala u ponedjeljak, kad smo zajedno trenirali.

Miloš je prekjuče trebalo da se vrati, ali je aerodrom zatvoren i nema letova.

Kurir/Press