Svakodnevno oko sebe gledamo sve više loših veza i brakova. Ljudi imaju različite razloge zbog kojih ne žele da prekinu tako loš odnos, a koi im se sa druge strane čine dovoljno dobrim da bi nastavili tako da žive.

Međutim, kada je reč o istinskoj sreći niko ne bi trebao da se zadovolji sa nečim što je dovoljno dobro da bi trajalo. Otkrivamo vam razloge zbog kojih ne bi trebali da ostajete u lošoj vezi.

Strah od samoće

Biti sam nije ni približno grozno kao biti u lošoj vezi. Već će naići neko drugi zbog koga ćete se osećati onako kako biste se trebali osećati u vezi koja je za vas dobra. Ako i ne upoznate nekoga odmah, ne očajavajte. Posvetite se sebi i stvarima koje ste oduvek želeli da napravite, ali dosad niste imali priliku.

Ostajete sa partnerom zbog dece

Deca su neverovatno pametna i mudra i kad-tad će shvatiti da ste ostali zajedno zbog njih, a ne jedno zbog drugog. Svađe, stres i negativna energija itekako loše utiče na razvoj deteta.

Razmislite kakav im primer na taj način pružate jer će hteli-nehteli odrastati u uverenju da su takve veze normalne, što ne bi trebalo da se desi.

Želite da zadržite imovinu

Novac, nekretnine i druga materijalna imovina mogu vas usrećiti, ali samo nakratko. Nikakve stvari koje posedujete neće vam pomoći da se osećate bolje ako s osobom s kojom ste niste sretni.

Ukoliko ne možete sami da se dogovorite oko podele imovine postoje posrednici i advokati koji će vam u tome pomoći.

Vaša porodica (ili vi) ne veruje u razvod braka

Ne može sve u životu ispasti onako kako smo mi zamišljali bilo da je reč o braku, poslu ili nečem drugom. Stoga nije sramota ako brak ne uspe. Razvodi brakova su bolni i razočaravajući, ali vi morate da napravite ono što je najbolje za vas.

Osećate krivicu

Bilo da odlučite da prekinute vezu ili ostanete, osećaćete krivicu. Ako prekinete možete se osećati krivima jer još uvek volite tu osobu, ali ne dovoljno da bi veza uspela, a ako ostanete u vezi, zbog toga jer znate da niste iskreni prema partneru.

Ako ste pokušali sve što ste mogli i dali sve od sebe, ali i dalje ne ide, možda je najbolja odluka koju možete doneti da se raziđete i pokušate da pronađete sreću s nekim drugim.

Izvor: zadovoljna.hr