Partizanova omladinska škola je istinski rudnik blaga! Crno-beli ponovo imaju talentovane momke na kojima će graditi budućnost, jer u Humskoj stasavaju neki novi Saša Ilić, Dragan Mance, Stevan Jovetić, Adem Ljajić…

Za pronalaženje talenata potreban je istinski osećaj. Sa tim se čovek jednostavno rađa. Skaut i trener Dušan Trbojević jedan je od najzaslužnijih za plejadu fudbalera koje je omladinska škola crno-belih stvorila. Legendarni Čika Trba analizira nove poletarce tima iz Humske.

dusan vlahovic

Dušan Vlahović (16), napadač

– Videli smo ga na jednom turniru u Banovcima. Igrao je za Altinu kasnije i za Zemun i OFK Beograd. Oko godinu i po dana smo čekali da se stvore uslovi i nismo ispustili svoju šansu. U njegovom slučaju talenat se odmah vidi. Moderan špic, sjajan fizički, spreman da izgara za svaku loptu. Ja sam rekao da je prava kombinacija Zlatana Ibrahimovića i Dragana Mance. Figurnom izuzetno podseća na Šveđanina. Igra odlično glavom, sjajan je na lopti. Motivisan je i pun ga je teren. Mnogo se troši, zato nekada i ne realizuje izglednu šansu – jasan je Trbojević.

miladin stevanovic

Miladin Stevanović (19), štoper

– Još jedan igrač iz generacije Živkovića, Pantića… (1996. godište). Doveli smo ga na dojavu iz Rudara iz Ugljevika. Zadovoljio je na prvo gledanje. Čeka svoju šansu i siguran sam da će opravdati ukazano poverenje. Pravi je klupski igrač, jak na lopti, stamen. Visina? Pa da li je Miladin niži od Maskerana? Ne bih rekao… Ako fudbaler obavlja sve zadatke koje mu je trener namenio, visina uopšte nije bitna.

Miroslav Bogosavac

 

Miroslav Bogosavac (19), levi bek

– On je pravi primer da se strpljenje isplati. Izuzetno je inteligentan i fudbalski zna sve. Razume igru i odlično se postavlja. Brzo se transformiše iz odbrane u napad. Ima osećaj za zadatke u defanzivi. Ne smatram da mu visina predstavlja problem. Da li je Rukavina visok? Taj momak je bio kapiten Partizana, visina mu nije bil hendikep. Došao je iz FK Manđeloša iz Sremske Mitrovica. Pun pogodak…

Saša Lukić01

Saša Lukić (19), vezista

– Lukića smo uzeli iz Varne, mesta pored Šapca… Njegov deda nam je dao reč da će doći u Partizan kad stasa i na kraju je i obećanje ispunio. Odmah je rekao “Saša može samo u Partizan”. Lukić je na neki način starosedelac u prvom timu. Pokazao je da zna da igra fudbal. Obučen na pravi način, kod njega nema ništa sporno.

Veljko Birmancevic

 

Veljko Birmančević (17), vezista

– Kada je Nedeljko Kostić došao u Varnu da vidi Sašu Lukića, u dvorištu pored, primetio je jednog mališana koji se igra sa loptom, pada preko nje… Ispostavilo se da je to Veljko Birmančević. Igrač njegovih kvaliteta dugo se nije pojavio u srpskom fudbalu. Prava “desetka”, legitimni naslednik Saše Ilića. Njegove lopte “imaju oči”. Odgovoran je na terenu, trener nikada nema problema sa njim. Ispunjava sve zadatke maksimalno. Ima tu pozitivnu drskost ali i oseća odgovornost.

24sata