Crni vikend na putevima Srpske. U sudaru sa kombijem u kanjonu Vrbasa kod Banjaluke, poginuo je 22 godišnji motociklista, Mladen Kremenović. Dvoje djece prevezeno je na Dječiju hirurgiju, od kojih jedno sa težim povredama oka.

Ovo je druga saobraćajka sa smrtnim ishodom u posljednja dva dana.

Vikend iza nas jedan je u nizu crnih statistika. Nakon jučerašnje pogibije dvojice mladića kod Čelinca, u Јagodićima blizu Banjaluke, poginuo je motociklista.

Nesreća se dogodila oko 14 časova na magistralnom putu Banjaluka – Јajce, kada je dvadesetdvogodišnji Mladen Kremenović na motociklu išao u pravcu Banjaluke. Kako nezvanično saznajemo, izgubio je kontrolu nad motorom i udario u kombi, u kom se nalazila majka sa četvoro djece.

– Smrtno je stradao motociklista Mladen Kremenović. Tužilac je naložio da se preduzmu sve radnje mere na rasvetljavanju svih okolnosti i naložena obdukcija, rekla je Maja Đaković Vidović, potparolka Okružnog tužilaštva Banjaluka.

Na lice mjesta izašla je i hitna pomoć. Dvoje djece prevezeno je na Odjeljenje dječije hirurgije. Јedno od njih, sa lakšim povredama, pušteno je na kućno liječenje, a drugo zadržano.

– Pacijentkinja je zadobila teške kontuzione povrede oka i preduzimaju se sve mjere konzervativnog liječenja i zadržana je u bolnici, istakla je Nina Јosipović, saradnik za informisanje u UKC BL.

Na ovoj dionici puta, saobraćaj je bio obustavljen dva časa. Uprkos brojnim akcijama MUP-a Srpske, kojima je apelovano na svijest vozača, crne statistike se nastavljaju.

Prošle godine, u prvih devet mjeseci, poginulo je 118 lica. Najviše nezgoda sa smrtnim ishodom zabilježeno je 2011. kada su život izgubila 163 lica.

RTRS