Predsjedavajući poslaničkog kluba SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je Srni da predstavnici takozvanog Saveza za promjene i dalje žele da koriste pravosudne institucije i policijske agencije na nivou BiH kao metod i sredstvo obračuna u Republici Srpskoj.
“Potpuno je vidljivo svakom običnom čovjeku da takozvani Savez za promjene uvijek u posljednje vrijeme poziva pravosudne institucije, Agenciju za istrage i zaštitu /Sipa/ i ostale agencije da se uključe u nešto što apsolutno nije njihova nadležnost”, rekao je Košarac.

On je rekao da akcija Sipe /”Lavina”/ ne predstavlja nikakav početak borbe protiv kriminala i korupcije, već nastavak mnogo puta viđene zloupotrebe pravosudnih i policijskih agencija na nivou BiH u političke svrhe.

“To su nekada radili međunarodna zajednica i bošnjačka politička elita, a u posljednje dvije godine je potpuno vidljivo da to zajedno rade i bošnjačka politička elita, predstavnici takozvanog Saveza za promjene i međunarodna zajednica sa ciljem devastiranja svega što dolazi iz Republike Srpske, što građani prepoznaju”, rekao je Košarac.

Košarac ističe da je član Predsjedništva SDS-a Aleksandra Pandurević, govoreći danas o Bobar i Balkan investment banci, iznijela mnogo paušalnih procjena i ocjena.

“O tome govori i činjenica da, ukoliko se radi o tolikom kriminalu, o kom je ona danas pričala, postavlja se logično pitanje kako je moguće da tim ljudima nije određen pritvor”, rekao je Košarac.

On kaže da danas svako može da priča svašta i iznosi razne klevete, a da za to ne odgovara.

“Ja danas mogu da kriminalizujem svakoga, da pričam o bilo kakvim pojedinostima bilo kog pojedinca, a da li ću odgovarati za to”, upitao je Košarac.

On kaže da narod danas sluša izjave i sa jedne i sa druge strane, da može da vjeruje i jednima i drugima, ali je dodao da je potpuno činjenično da će vrijeme pokazati ko je za koga radio.

“Danas građani vide napore institucija Republike Srpske u očuvanju Srpske, vide napore Vlade Republike Srpske da se socijalno stanje pobošlja, vidljiva je izgradnja infrastrukturnih projekata – putevi, auto-putevi, mostovi …, kao što je vidljivo i šta radi takozvani Savez za promjene kroz političko sadejstvo sa probosanskim političkim partijama i dijelom međunarodne zajednice”, rekao je Košarac.

On kaže da je cilj ovih aktivnosti takozvanog Saveza za promjene derogiranje Republike Srpske i napad na njene institucije.

Košarac je podsjetio da počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić najmanje treba da priča bilo šta o bankarskom sektoru, jer je upravo on prodao Kristal banku za jedan evro.

SRNA