Miloš Popović (22) i Stefan Marković (18) iz Beograda, koji su u ponedjeljak uhapšeni na graničnom prelazu Rača, nekoliko sati nakon što su opljačkali bijeljinsku zlataru “Smaragd” i ukrali nakit vrijedan 16.000 maraka, priznali su i da su izvršili tri razbojništva u svom gradu.

Centar javne bezbjednosti Bijeljina juče je javnosti ustupio fotografije sa snimaka nadzorne kamere u zlatari gdje se jasno vide razbojnici, od kojih je jedan uperio pištolj u radnicu i oteo joj 11 zlatnih lančića, koji su, prema procjeni policije, bili teški oko 300 grama.

Na snimcima se takođe vidi da se nisu pretjerano potrudili da prikriju svoj identitet, jer su nosili samo sunčane naočare, a što je uveliko pomoglo policiji da ih uhvati.

Danas je trebalo da budu predati u nadležnost Okružnog tužilaštva, koje će odlučiti o daljim mjerama.

Kako je objašnjeno u policiji, pošto su priznali razbojništva u Srbiji, a čiji su državljani, postoji mogućnost da uz zahtjev budu izručeni u tu zemlju.

Žarko Ćosić, načelnik CJB Bijeljina, rekao je na konferenciji za novinare da je pronađen ukradeni nakit iz zlatare.

Dragan Kulić, načelnik Terenske kancelarije Sjeveroistok Granične policije BiH, rekao je da je pri pokušaju izlaska iz BiH u Srbiju na graničnom prelazu Rača otkriven prvi osumnjičeni u taksiju. Kod njega su nađeni zlatni lančići, nakon čega je uhapšen. Pet minuta kasnije naišao je i drugi taksi u kojem se nalazio drugi osumnjičeni, koji je takođe uhapšen.

NN