Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je visokom predstavniku u BiH Valentinu Incku da već odavno ovdje ne radi ništa, da ni o čemu ne odlučuje i da samo prima pozamašnu platu.
Povodom Inckovog komentara o nazivu studentskog doma na Palama koji nosi ime prvog predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića uporedivši to sa situacijom da se neki studentski dom u Austriji zove po nacističkom vođi Hajnrihu Himleru, Dodik je ocijenio da Incko već odavno ovdje ne radi ništa, nego, eto, pokušava ponekad da skrene pažnju na sebe.

“Stvar je urađena u skladu sa propisima, nigdje nije rekao da je to nešto nezakonito, a on može da ima svoje mišljenje o bilo čemu. Procedure su sprovedene u okviru akademske strukture i ja kao predsjednik Republike Srpske nisam htio, ni želio da budem protiv, a mogao je da bude Incko”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Dodik je upitao što Incko nije nije bio protiv ako već sada pokušava da održi tu temu u životu.

“Mislim da je to stvar onih koji su o tome odlučili, a ne Incka koji već odavno ni o čemu ne odlučuje, ovdje samo prima dobru, pozamašnu platu glumeći nekog visokog predstavnika”, istakao je Dodik.

Komentarišući najavu opozicionih protesta, Dodik je rekao da je “opozicija svojom izdajničkom politikom na nivou BiH dovela Republiku Srpsku u ovu situaciju u kojoj jeste”.

“Tog istog dana, u isto vrijeme, imaćemo i mi iste proteste. I mi imamo razloga da kažemo da je opozicija svojom izdajničkom politikom na nivou BiH dovela Republiku Srpsku u ovu situaciju u kojoj jeste i da ćemo im tada reći da izdajnici nisu dobrodošli u Republiku Srpsku”, poručio je predsjednik Republike Srpske.

SRNA