Aktuelni direktor RŽR “Ljubija” Stanko Vujković pokušao je, “indigo” revolucijom da zavede klubove koji egzistiraju na teritoriji Grada Prijedora i na taj način da fudbal u gradu na Sani odvede u pogrešnom smjeru, van sistema, u duboku izolaciju i krajnju periferiju.

Po prijateljskoj liniji sa Rifetom Blaževićem (osuđen uslovno o čemu je naš sajt pisao) dobio je bazu u FK Mrakovica iz Kozaruše, a na osnovu nje u svojoj direktorskoj kancelariji je organizovao klubove koji su njega, iako je suspendovan i protjeran iz fudbala zbog kriminala u fudbalu, predložili kao kandidata za člana budućeg Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH.

Naš sajt ekskluzivno posjeduje dokument Osnovnog suda u Prijedoru po kojem je Stanko Vujković kriv po dva krivična djela: “falsifikovanje ili uništavanje službene isprave” i “posluga”, a zbog čega je odlukama Skupštine Područnog FS Prijedor odstranjen iz fudbala, dok je u Izvršnom odboru Fudbalskog saveza Republike Srpske, čiji je član bio, podnio ostavku koja je jednoglasno prihvaćena (naslijedio ga do kraja mandata Božo Grbić).

Zbog učinjenih krivičnih djela u fudbalu Stanko Vujković je eliminisan iz fudbala na osnovu člana 19. Statuta Fudbalskog saveza Republike Srpske u kojem piše:

“1. Da bi postao kandidat za neko statutarno tijelo u FS RS, to lice treba ispunjavati sljedeće uslove:

a) biti udružen u FS RS ili u neki od njegovih statutarnih tijela,

b) biti ili izabran ili imenovan kao član statutarnog tijela PFS ili nekog od njegovih statutarnih tijela,

v) biti aktivan u fudbalu,

g) biti državljanin Bosne i Hercegovine i priložiti biografiju (CV) koja sadrži informacije o obrazovanju i profesionalnim iskustvima,

d) biti stalno nastanjen u državi,

đ) ne smije biti suspendovan ili isključen iz FS BiH, FS RS ili nekog njihovog statutarnog tijela,

e) podnijeti dokaz da se protiv njega ne vodi krivični postupak niti da je osuđivan za krivično djelo na bezuslovnu kaznu zatvora dužu od šest mjeseci,

2. Zahtjevi stavova 1 d) i 1 e) ovog člana primjenjuje se i na Generalnog sekretara, i druge zaposlene u Generalnom sekretarijatu.

Međutim, Izvršni odbor može kroz organizacione propise za njih postaviti i posebne zahtjeve.

3. Ako lice tokom svoga mandata u FS RS prestane ispunjavati jedan od uslova navedenih u stavu 1. ovog člana onda to lice odmah gubi status člana tijela FS RS.”

Nakon što se, iz moralnih razloga, ne dozvoljavajući da se njegovo ime zloupotrijebi i veže za negativne konotacije Aleksandar Savić povukao sa mjesta predsjednika Gradskog Fudbalskog saveza Prijedor po “projektu” Stanka Vujkovića na mjesto prvog čovjeka postavljen je Rifet Blažević, tadašnji potpredsjednik, a ostaće upamćen zbog izazivanja opšte opasnosti na finalnom susretu Kupa Grada Prijedora Brzi (Busnovi) – OFK Brdo (Hambarine) kada je pred kraj utakmice na igralište gdje se igrala utakmica sletio motorni zmaj sa zastavom OFK Brda.

Bolji poznavaoci fudbalskih prilika u Prijedoru ističu da dok je Rifet Blažević bio predsjednik GFS Prijedor sve odluke je ustvari donosio Stanko Vujković.

Dobro isplaniranu “indigo” revoluciju okrenuo je Fudbalski klub Rudar Prijedor čiji prijedlozi za odgovorne funkcije u fudbalu Prijedora, Republike Srpske i BiH nišu prošli “indigo” suspendovanog i iz fudbala protjeranog Stanka Vujkovića.

NAPOMENA: Uz tekst prilažemo kompletnu presudu Stanku Vujkoviću koju EKSKLUYIVNO objavljujemo.

prijedor24h.net