Nakon teksta „Suspendovani Vujković ’indigom’ organizovao klubove“ na adresu našeg sajta javio se izvor iz Fudbalskog saveza Republike Srpske koji je istakao da je „tekst odličan i istinit“, ali i „da mu nedostaje i jedna činjenica koja govori o karakteru Stanka Vujkovića“.

-Tačno je da je Vujković istjeran iz fudbala jer se bavio nečasnim radnjama, pronevjerio je novac, a nije poštovao ni ugovor sa Kosig Dunav osiguranjem kao predsjednik PFS Prijedor zbog čega je Savez doveden pred gašenje nakon tužbe ove osiguravajuće kuće – istakao je naš izvor iz Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Onda smo saznali jedan zanimljiv detalj sa reprezentativne akcije u Udinama iz marta 2014. godine, kako tvrdi naš izvor, bahaćenja Stanka Vujkovića „kada je pokazao svu svoju osinost“ za vrijeme gostovanja U-23 reprezentacija kod Udinezea.

-U hotelu u Kozini ostao je, sa takođe članom Izvršnog odbora, Mladenom Kršićem s kojim je zajedno bio vođa puta, do „sitnih“ noćnih časova uz pivo, a ujutro je sav račun ispostavljen Fudbalskom savezu Republike Srpske koji je morao da plati ovo bančenje tandema iz „fudbalske vlade“. Međutim, nekoliko desetina evra popijenog piva i nije toliki problem koliko činjenica da se pri povratku iz Italije nije udostojio ni da pozdravi sa stručnim štabom reprezentacije, odnosno igračima, prvi je izašao iz autobusa, sjeo u auto i „pobjegao“ za Prijedor, da ga niko ništa ne pita – kaže naš sagovornik, očevidac svih tih dešavanja.

Ni tu nije kraj „biserima“ Stanka Vujkovića koji nikada poslije Udina nigdje nije putovao sa reprezentacijom zbog počinjenih gafova, a nedugo poslije svega je i isključen iz fudbalske organizacije Republike Srpske i BiH kao autor kriminalnih radnji i nečasnih namjera.

Sa sobom je odnio kompletnu sportsku opremu i nikada je nije vratio, a zbog toga je u narednom periodu jedan od članova stručnog štaba reprezentativnih akcija stalno bio u „civilu“ jer je nedostajala garnitura koju je sa sobom u Prijedor odnio Stanko Vujković. Iako je imao i usmena i pismena upozorenja iz Saveza da vrati trenerku i zimsku jaknu nije se udostojio, čak je jedne prilike rekao i ovo: „neka me Mile Kovačević lično nazove i traži opremu“. Danas u toj opremi FSRS ide na sastanke u Omarsku gdje se prikazuje kao čovjek Saveza „koji će da pobijedi na narednim izborima jer je on vječiti pobjednik“! Za razliku od njega Kršić je uredno razdužio svoju sportsku opremu – tvrdi naš izvor.

Apel od strane FSRS još stoji u javnosti: „Stanko Vujkoviću vrati opremu od reprezentacije!“

prijedor24h.net