Bez obzira što je izvjesno da će samo nakon jedne sezone fudbaleri Rudar Prijedora ponovo napustiti Premijer ligu BiH izabranici trenera Zlatka Jelisavca za subotnje (17 časova) gostovanje u Bijeljini kod Radnika našli su motiv da pruže kvalitetnu partiju i ostvare dobar rezultat.

Bijeljinci, koji su nadomak istorijskog plasmana na međunarodnu fudbalsku scenu su favoriti protiv Prijedorčana, ali gosti iz Grada na Sani se, sigurno je, neće unaprijed predati.

-Prijes vega želim da čestitam Radniku plasmane u finala kupova Republike Srpske i BiH i neka osvoje trofeje, izbore plasman u Evropu. To je veliki rezultat za Bijeljince i volio bih da dođu do kraja. Kada je naš nastup u Bijeljini u pitanju došli smo da se nadigravamo, pokušamo da ostvarimo dobar rezultat. Preostale četiri utakmice nastojaćemo da odigramo korektno i pošteno – istakao je šef stručnog štaba Rudar Prijedora Zlatko Jelisavac.

U subotu će premijerno, na Gradskom stadionu u Bijeljini, biti pušten u rad novi elektronski semafor dar igrača Barselone i hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića koji je lični prijatelj sa predsjednikom Radnika Mladenom Krstajićem.

-Imamo veliki motiv da uoči Vaskrsa, na Veliku subotu, „krstimo“ semafor Ivana Rakitića i da ispod imena „Rudar Prijedor“ budu promijenjene prve brojke na semaforu bijeljinskog kluba, čime bi ušli u anale fudbala BiH. To znači da se nadamo da ćemo uspjeti da povedemo u Bijeljini, a samim tim i ostvarimo dobar rezultat. U posljednje četiri utakmice nismo pogodili mrežu protivnika, u proljećnom dijelu smo matirali samo odbrane Sarajeva i Zrinjskog i mislim da je došao red da prekinemo post. Radnik respektujemo, dajemo mu ulogu favorita, ali imamo veliki motiv u Bijeljini – dodao je Jelisavac.

Stručni štab Rudar Prijedora za meč protiv Radnika ne može da računa na mladog reprezentativca Aleksandra Jovičića (crveni karton), Sinišu Radoju (klupska suspenzija), Petra Bogdanovića (bolest) i Ljubana Antonića (povreda).

prijedor24h