Fudbaleri Rudar Prijedora, aktuelni lideri na tabeli Prve lige Republike Srpske sutra (16.30 časova) gostuju u Etno selu „Stanišići“ kod Bijeljine Zvijezdi 09 u šestom kolu prvenstva.

Izabranici trenera Zlatka Jelisavca nakon pobjede u Žeravici protiv Jedinstva (2:1) u šesnaestini finala Kupa Republike Srpske sa mnogo optimizma ulaze u duel sa Smebercima, ali isto tako respektuju rivala. Iako su iza njih do sada sjajni rezultati Prijedorčani nisu previsoko poletjeli.

-U ovom momentu svjesni smo da je pred nama teška utakmica. Mislimo da je Zvijezda 09 slična našoj ekipi, radi se o spoju mladosti i iskustva, mada su oni možda u odnosu na nas iskusniji jer imaju takve igrače koje treba da pomenemo:  Arnautovića, Eskića, Bogičevića… Radi se o kvalitetnoj ekipi koja ima i 5-6 momaka iz avlastite Akademije u kojoj se radi odlično. Za nas je najbitnije da pružimo ono što možemo i znamo, šta smo pružali u prethodnih pet utakmica, da imamo dobar pristup kontinuitet u igri, hrabrosti, zalaganje svih pojedinaca, motiv i odvažnost – istakao je šef stručnog štaba Rudar Prijedora Zlatko Jelisavac.

U Semberiju ne putuje jedino povrijeđeni Aleksandar Majdanac, a svi ostali igrači konkurišu za utakmicu protiv Zvijezde 09, čak i Novica Petrović koji je u prošlom kolu dobio crveni karton protiv zvorničke Drine.

-Petrović je dobio suspenziju jedne utakmice koju je odradio u Kupu u Žeravici tako da ima pravo nastupa protiv Zvijezde 09 – odgovorio je trener „rudara“.

Ono što je primjetno je to da je atmosfera u svlačionici prijedorskog prvoligaša znatno popravljena u odnosu na prethodne sezone, a jedan detalj do kojeg trener Jelisavac drži je istaknut na vidno mjesto – pisana poruka zalijepljena u svlačionici sa porukom: „Tišina! Teren je mjesto za dokazivanje.“

-I prošla polusezona je bila korektna što se tiče svlačionice i odnosa igrača prema igri i grbu Rudar Prijedora. Niko nas nije nadigrao, a raduje nas to da ovi momci rade, treniraju i međusobno se uvažavaju, što je svakako ključ uspjeha. Što se same poruke tiče, to je naš stil. Sa strane svako i svašta može da priča, ali na terenu se sve najbolje vidi i on ne laže – objasnio je Zlatko Jelisavac, stručnjak koji je preporodio Rudar Prijedor, najmlađu ekipu u prvoligaškoj konkurenciji Republike Srpske.

prijedor24h