Savez nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ saopštio je danas da “takozvani Savez za promjene /SzP/ i njegovi čelnici po nalogu Bakira Izetbegovića organizuju proteste protiv Republike Srpske i vlasti koju je birao narod na izborima”.
“NJihova skraćenica SZP znači Sarajevski Zločinački Poduhvat protiv Republike Srpske. Vraćaju dug za izbor Mladena Ivanića koji je za člana Predsjedništva BiH izabran glasovima Bošnjaka, najviše u Podrinju, a po naređenju Nasera Orića. Vraćaju dug Bakiru Izetbegoviću koji im je dao fotelje u Savjetu ministara i parlamentu BiH iako su SDS, PDP i Čavić izgubili na izborima u Republici Srpskoj”, ističe se u saopštenju SNSD-a.

Iz ove stranke navode da “Ivanić ne reaguje na prijeteći govor turskog premijera Ahmeta Davutoglua u Banjaluci kojim je veličao neosuđenog ratnog zločinca Aliju Izetbegovića i njegov amanet Turskoj da čuvaju muslimane i Bosnu”.

“Nakon otvaranja džamije, Ivanić sramno i kukavički odlazi sa Davutogluom i Bakirom Izetbegovićem u hotel ‘Bosna’ na razradu plana o rušenju Republike Srpske i ulasku BiH u NATO pakt. Ivanića nije bilo u Donjoj Gradini na pomenu žrtvama jasenovačkog genocida nad srpskim, jevrejskim i romskim narodom, nije ga bilo na polaganju vijenaca borcima i žrtvama Drugog svjetskog rata u Banjaluci. Nije imao vremena, a imao je za Ferhadiju i Alijinog sina”, navodi se u saopštenju.

Iz SNSD-a naglašavaju da je “jasno kome i zašto služi izdajnička grupa Ivanić, Bosić i Čavić, kada za Izetbegovića i Davutoglua u Banjaluci oslobađaju Srpsku od Srba”.

SRNA