Tek što su riješili takmičarsku licencu za sljedeću sezonu Premijer lige BiH koja je izazivala mnogo stresa na banjalučkom Gradskom stadionu delegiranje sudija za posljednje 30. kolo prvenstva donijelo je novo nezadovoljstvo u crveno-bijeli tabor.

Naime, Komisija za sudije i suđenje Fudbalskog saveza BiH delegirala je pet arbitara iz Sarajeva i jednog iz Istočnog Sarajeva na nedjeljni susret protiv Viteza u kojem Banjalučani biju glavnu bitku za opstanak u eliti. Ništa tu čudno ne bi bilo da pored utakmice Borac – Vitez o opstanku ne odlučuju još dvije utakmice u kojima se sastaju klubovi iz gradova iz kojih su i sudije, Sarajevo – Olimpik i Slavija – Željezničar.

-Ovo je nevjerovatno! Pa da li je moguće, kao da neko sve ovo radi namjerno – rekli su u Fudbalskom klubu Borac.

Glavni sudija utakmice Borac – Vitez je Adis Mulahasanović (Sarajevo), pomagaće mu sugrađani Moamer Čaušević i Enes Đozić, dok je četvrti arbitar Vladimir Bjelica iz Istočnog Sarajeva. Sudije kraj golova su takođe Sarajlije – Haris Kaljanac i Mirza Tičić.

Posmatrač suđenja je Antonio Blažević (Višići), delegat Ramiz Omanović (Bihać), a komesar za bezbjednost Senad Kopčić (Travnik).

prijedor24h