Na sjednici Upravnog odbora Fudbalskog kluba Borac održanoj sinoć na Gradskom stadionu u Banjaluci Zoran Dragišić je imenovan za novog šesfa stručnog štaba.

On je naslijedio Borčeta Sredojevića kojem je bio pomoćnik u prošloj premijerligaškoj sezoni, a nakon inauguracije je istakao:

-Znam šta se od mene očekuje – ekspresan povratak u Premijer ligu BiH. To je za mene i sve nas veliki izazov, učinićemo sve da to uradimo. Borac mora da igra u društvu Željezničara, Sarajeva, Zrinjskog, Širokog Brijega, Slobode… Osim toga cilj je da afirmišemo mlade i igrače iz Banjaluke i okoline, napravimo respektabilan tim sa nekoliko premijerligaških iskusnih igrača koji će da nose tu mladost – rekao je za naš sajt Zoran Dragišić.

Na pitanje kako će se Borac izboriti sa ribalima poput Slavije, Rudar Prijedora, Drine, Kozare, možda i Leotara… Dragišić je odgovorio:

-Ne potcjenjujemo ligu, naprotiv biće to zanimljivo i kvalitetno takmičenje. Mi ćemo se pripremiti što bolje i fizički i psihički. Od starta priprema radićemo maksmalno ozbiljno i odgovorno kako bi spremno dočekali duele za bodove. Od prvog kola se naš cilj zna. Povratak u najviši rang takmičenja.

O stručnom kadru je još rano govoriti, ali i datumu početka priprema.

-U narednih nekoliko dana sješću sa ljudima iz kluba i prezentovati plan i program priprema, ali i razmisliti o prvom pomoćniku. Zdravstveni dio stručnog štaba i trener golmana Radovan Gajić ostaju, a vidjećemo ko će biti moj asistent – rekao je na kraju Zoran Dragišić, novi šef stručnog štaba Borca.

Pored Dragišića kandidati za trenera Borca umjesto Borčeta Sredojevića bili su još Zlatko Jelisavac, Oliver Jandrić, Vule Trivunović i Igor Janković.

prijedor24h