Spasilački tim brinu kiša i niske temperature noću, ali i to što su pronađeni svježi tragovi medvjeda na području gdje su roditelji ostavili dječaka.

Јamato Tanoka, sedam godina star dječak, nažalost još uvijek nije pronađen unatoč tome što se brojni silno trude ući mu u trag.

Podsjetimo, Јamata su vlastiti roditelji u subotu za kaznu ostavili u šumi na ostrvu Hokaido, a povod njihovoj okrutnoj odluci je bio bijes jer je maleni bacao kamenje na prolaznike i njihove automobile.

Dječaka je od subote do danas pokušalo naći dvije stotine volontera i policajaca, ali budući da su svi napori do sada bili uzaludni, spomenutim se ljudima u srijedu pridružilo i 75 vojnika.

“Iscrpljeni smo, ali se predati nećemo. Nažalost, problem je u tome što nismo našli baš nikakav trag, što još uvijek nemamo naznake u kojem je smjeru odlutao”, izjavio je portparol spasilačkoga tima Satoši Saito.

Vlada velika zabrinutost za Јamatovo zdravlje, što zbog toga što je Hokaido pogodila obilna kiša i što su noću temperature padale na samo 7 Celzijevih stepeni, a i zato što su lovci ugledali svježe tragove medvjeda na području gdje su ga roditelji ostavili.

U medijima se u međuvremenu oglasio i njegov otac Takayki Tanoka, koji je je odluku da na tako grozan način kazni sina nazvao neoprostivom pogreškom.

Dodajmo priči da su upravo roditelji i bili ti koji su prijavili Јamatov nestanak, ali i da su na poletku tvrdili kako je dječak odlutao.

Izvor: dnevnik.hr

RTRS