Marko Drinić iz Prijedora obolio je od akutne leukemije. Trenutno se nalazi na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, a za transplantaciju koštane srži potrebno je prikupiti 90.000 evra.

Marku Driniću dijagnostikovana je akutna leukemija u januaru ove godine. Roditelji kažu, Marko se čitav život bavi sportom, a posljednjih godina nije imao nikakvih zdravstvenih problema.

– Mi kao roditelji normalno imamo sumnju da je to od vakcine. Nama niko od medicinskih radnika ne može da dokaže da li je to od toga jer četvrtkom je primio vakcinu, a već sljedeće sedmice se pojavila ta žlijezda na vratu – kaže Markova majka Biljana.

Čim se saznalo od čega boluje, Marko je prebačen na Vojno-medicinsku akademiju u Beograd. Njegova majka Biljana kaže da je ušao u treću fazu liječenja i da mu je hitno potrebna operacija presađivanja koštane srži. U Bosni i Hercegovini ne postoji banka koštane srži pa je Marko primoran da na liječenje ide dalje, iako nema zdravstveno osiguranje.

– Da bi Marko bio na listi kao državljanin Srbije bez osiguranja morali smo da položimo trideset hiljada evra. Taj novac, znate da niko nema – kaže Biljana.

Opaka bolest prekinula je Markove srednjoškolske dane. Završio je Elektro-tehničku školu u Prijedoru.

– Maturant je. Čak na maturi nije mogao biti pošto je bio na klinici. Njegovi drugari su nosili bedž koji su sami napravili – priča Markova majka.

Akcija prikupljanja sredstava za Marka Drinića trajaće do 30. juna. Novac možete uplatiti i na žiro račun 1545039920406902 – Intesa San Paolo Banka.

Pozivom na broj 1416 darujete jednu marku za njegovo liječenje.

RTRS