Prijedor je u žiži interesovanja jer su to nametnule određene političke partije koje nisu računale na interes grada, nego na svoj partijski interes i zato se pojavljuju lažni potpisi i lažni sadržaji – rekao je za RTRS gradonačelnik Prijedora, Marko Pavić.

– Ovdje je sve sračunato na obmanu. Niti je boračka organizacija, niti su penzioneri ni bilo ko potpisnik tih pisama, a tamo su ih stavili kao potpisnike. Vjerovatno da stvore jednu lažnu predstavu ko je organizator  – rekao je Pavić.

Pavić je poručio da proteste ne podržava ni Sindikat “Mitala”, ni Vlada Srpske niti Grad Prijedor, i da protesti nemaju veze sa “Mitalom” i prodajom akcijskog kapitala u Rudniku željezne rude “Ljubija”.

– Nije ovo što rade doprinos stabilizaciji, nego upravo destabilizaciji postignutog. Naša je sreća što oni nisu dovoljno jaki. Snage koje žele zdrav, stabilan, snažan Prijedor su daleko jače – istako je on.

Građani Prijedora ne trebaju biti žrtvovani u ovakvim političkim ciljevima. Za to postoje izbori na kojima, isti ti koji organizuju proteste, treba da pridobiju glasače – zaključuje Pavić.

Pogledajte intervju sa gradonačelnikom Prijedora Markom Pavićem:

RTRS