Mladi socijaldemokrati iz Trebinja izrazili su žaljenje zbog odluke Centralne izborne komisijeBiH da ne ovjeri prijavu Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića za učešće na predstojećim lokalnim izborima i naveli da smatraju da su u SDS-u “na vrijeme odlučili da stave Vukanovića na mjesto koje mu pripada”.

Predstavnici Mladih socijaldemokrata saopštili su da su zabrinuti zbog informacije da su u Vukanovićevoj “eliminaciji” učestvovale političke strukture posredstvom svojih članova u CIK-u.

Oni su naveli da je informaciju da SDS utiče na odluke u CIK-u, ovoga puta potvrdio i Vukanović, savjetnik predsjednika SDS-a Mladena Bosića.

“Kao osoba bliska Bosiću, Vukanović je već određeno vrijeme remetio planove u trebinjskom SDS-u, a svojom bi Listom za pravdu i red pomrsio i predizborna slaganja i računicu uticajnih članova SDS-a, te su u ovoj stranci na vrijeme odlučili da stave Vukanovića na mjesto koje mu pripada”, navedeno je u saopštenju.

Iz Mladih socijaldemokrata smatraju da je žalosno i zabrinjavajuće to na koji način se SDS odnosi prema mladim ljudima koji im, očigledno, služe samo za “prljave poslove i kao topovsko meso”.

Oni su istakli da je Vukanoviću i dalje namijenjena samo “uloga megafona i potrčka”.

SRNA