Predsjednik Demokratskog narodnog saveza /DNS/ Marko Pavić kritikovao je danas rad Saveza za promjene na nivou BiH i ocijenio da ih daleko više interesuje vlast, nego interes građana.
“Treba da se uhvate u koštac sa realnim poslovima i onim što doprinosi čovjeku u Republici Srpskoj i BiH, a ne na nivou BiH gledati na svaki način da se onemogući da bilo koja marka stigne u budžet Republike Srpske, računajući da će na taj način, krahom budžeta, krahirati Vlada Srpske, što je vrlo pogrešno”, rekao je Pavić novinarima u Bijeljini.

Ističući da u DNS-u ne mogu biti zadovoljni sa onim što na nivou BiH radi Savez za promjene, Pavić je ocijenio da bi politička klima u BiH bila daleko bolja da su riješili samo nekoliko stvari u interesu građana.

“Stalno podaništvo nekim odlukama i reakcijama bošnjačkih članova ili međunarodne zajednice zaista dira u interese Republike Srpske”, poručio je on.

Kao primjer nebrige Saveza za promjene za interese građana, Pavić je naveo da je trebalo samo da donesu pravilnik o lijekovima, umjesto što građani godišnje bespotrebno potroše 120 miliona maraka za lijekove.

Prema njegovim riječima, takvi su i primjeri rada ministara iz Saveze za promjene na nivou BiH, gdje još nije omogućen izvoz mlijeka, a meso se izvozi u Tursku sa aerodroma u Tuzli, a ne iz Banjaluke.

Pavić večeras u Bijeljini prisustvuje regionalnom stranačkom skupu.