Najveću podršku ispitanika u Republici Srpskoj, kada bi sutra bili održani izbori u BiH, dobio bi SNSD – 20 odsto, zatim SDS šest, a PDP četiri odsto, rezultati su istraživanja javnog mnjenja koje je danas u Sarajevu predstavio Centar za izborne studije.
Među ispitanicima koji bi sigurno izašli na izbore SNSD bi dobio 31 odsto, SDS 10 odsto, PDP osam odsto, a NDP tri odsto glasova.

Većina anketiranih ispitanika iz Federacije BiH, 13 odsto, izjasnila se da bi glasala za SDA, za HDZ BiH i DF po šest odsto, te po četiri odsto za SBB i SDP BiH.

SDA je dobila i najveću podršku – 20 odsto onih ispitanika koji su naveli da bi sigurno izašli na izbore. U ovoj kategoriji odmah iza SDA nalazi se HDZ BiH i SBB po sedam odsto, SDP BiH i DF po šest odsto.

Rezultati Centra za izborne studije prikupljeni su u periodu od 16. do 28. maja ove godine, a anketa je rađena kvantitativno “licem u lice” u domaćinstvima ispitanika, prenosi “Kliks”.

Iz ovog centra ističu da je okvir uzorka bio baza biračkih mjesta /CIK/ te da je anketa rađena na uzorku od 1.010 ispitanika na populaciji BiH, dobi od 18. godine i više.

SRNA