Grad Prijedor i crkva Svete Trojice danas su obilježili krsnu slavu.

Proslava je počela sinoć koncertom duhovne muzike horova “Јedinstvo” iz Banjaluke, “Vila” iz Prijedora, te hora sveštenika Banjalučke eparhije u hramu Svete Trojice gdje je jutros služena liturgija.

Lomljenjem slavskog kolača i ručkom, grad Prijedor i crkva Svete Trojice proslavili su krsnu slavu – Duhove.

I u doba krize, grad na Sani ide ka napretku i može se pohvaliti dobrim rezultatima.

Marko Pavić, gradonačelnik Prijedora, istakao je da bi slava trebalo da bude podsticaj da se više radi, te pokaže više jedinstva i zajedništva da bi rezultati u budućnosti bili bolji.

Na slavu grada svi su dobro došli, nacija i vjera nisu bitne, samo dobra volja, dodao je Pavić. Zato su i ove godine obilježavanju prisustvovali brojni predstavnici političkog i društvenog života.

Arhimandrit Partenijus, sveštenik grčke crkve, naglasio je da voli Prijedor, kao i da već godinama ovdje dolazi, uz želju da se prijateljstvo s Prijedorčanima nastavi.

Ministarka uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić rekla je da, kao rođena Prijedorčanka, s ponosom  prati sve ono što se radi u ovom gradu i da je uvijek tu sa svojim sugrađanima.

– Ovo je, kao i uvijek, divna prilika da, prije svega, budemo ljudi da se družimo  naglasila je Rešićeva.

Povodom slave grada, položen je vijenac na Centralno spomen-obilježje borcima Odbrambeno otadžbinskog rata, “Za krst časni”.

RTRS