Do 12. jula 2016. Venera je u znaku Raka i – donosi nam svašta na ljubavnom planu.

Kao planeta ljubavi, Venera u Raku pre svega traži emocionalnu sigurnost, nežnost, oslonac, podršku, brigu, utočište, osećaj pripadnosti. Prepušta se mašti, sanjarenju o romatičnoj ljubavi, o mirnoj luci gde vlada harmonija i mir, gde će osećanja biti nit vodilja i motivacija. Sanjari ova Venera o sramežljivim pogledima koji govore više od hiljadu reči, no najviše sanja o majčinstvu, skladnoj porodici i kućici u cveću.

Do 12. jula možemo očekivati izlive nežnosti, naglašenu emotivnost i osetljivost, intimnost, večere uz sveće, romantične šetnje uz more, uživanje u filmovima, muzici ili poeziji, kao i ulepšavanje doma, druženja s najbližima uz vino, večeru.

No, kako se Venera do 3., 4. jula gleda popreko s Plutonom, mogući su i neugodni scenariji prouzrokovani duboko potisnutim strahovima, izdajom, kompleksima, traumama, stoga se pokušajte pozabaviti takvim neugodnim ožiljcima.

Ako neko opali po bolnoj tački, trudite se da se ne branite i ne napadajte već se otvorite, što će zasigurno doneti osećaj slobode. On se najviše može ogledati u tome da ćete moći biti istinski intimni i ogoljeni pred partnerom, bez straha i sumnje da mu na taj način dajete oružje u ruke, što nije lako ako vas dugo pratio strah od odbijanja i povređivanja.

Nije svaki početak lagan, kao što nikada nije kasno odlučiti odrezati neke stare repove i demone iz prošlosti. Problem nastaje kada ignorišemo svoje traume pa lako s partnerom ulazimo u projekcije, prebacivanje krivice, ljubomoru, optužbe, teške reči. Takvih će scenarija zasigurno biti, ali na svakom je od nas da odluči koje će kartu odigrati.

Pred kraj svog plesa u znaku Raka, od 5. do 11. jula 2016., Venera će biti u kvadratu s Uranom i trigonu s Marsom, što će doneti dinamičnu, pokretačku, tvrdoglavu i hirovitu energiju, gde će biti malo mira, sklada i sigurnosti kojoj Venera teži. Dolaze nam iznenadni događaji, preokreti situacija, promene raspoloženja, prevrtljivost, impulsivnost, nemir.

Neki će raskidati veze, ulaziti u avanture (slobodni, ali i zauzeti), drugi će biti nošeni buntom i potrebom za kršenjem konvencija, dogovora, treći će pak ljubiti nežno, ali strastveno, započinjati nove veze ili osvežiti postojeći odnos. Kraj ovog tranzita je vrlo plodan teren za trudnoće, posebno neplanirane, stoga pripazite da se ne zaigrate ako se radi o kratkoj avanturi.

24sata