Ivana Španović osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu. Najbolja srpska atletičarka je skokom 6.94 metra u drugoj seriji doletjela do krova Starog kontinenta.

Drugo mjesto pripalo je Britanki Džazmin Sojers, a treće Njemici Malaiki Miambo.

Poslije prestupa u prvoj seriji Španovićeva je maestralno skočila u drugoj na velikih 6.94 što je u tom trenutku bilo dovoljno za ubjedljivo prvo mjesto.

Ksenija Balta iz Estonije je bila na drugom mjestu, a Malaika Miambo iz Njemačke treća.

Ivanin skok iz treće serije 6.81 sa kojim ona nije bila zadovoljna bio je drugi rezultat do pred kraj treće serije, dok na zaletištu se nije pojavila Džazmin Sojers. Britanka je uz pomoć vjetra skočila 6.86 i unijela malu neizvesnost.

U četvrtoj seriji, ponovo je vjetar bio na strani Sojersove, koja je skočila 6.78, a Španovićeva 6.71. Ipak, Ivana je i dalje prva zahvaljujući skoku iz druge serije. Bronza je tada i dalje bila u rukama Miambo 6.65.

Kako se bližio kraj takmičenja sve je bilo hladnije u Amsterdamu, pa takmičarke u petoj seriji nisu pravile neke spektakularne rezultate. Ivana je skočila 6.71.

Posljednja serija nije donijela ništa novo. Ivana slavi zlato za Srbiju, veliki uspjeh meastralne Španovićeve, koja će i u Riju pkušati da osvoji najsjajnije odličje.

Novosti.rs