Janko Stijepić (69) iz Prijedora uhapšen je jer je pijan, vozeći “golf 2”, namjerno udario, a potom pregazio motociklistu i sugrađanina Sandija Trivića (25). Mladić je teško povrijeđen u ovom nesvakidašnjem incidentu.

Stijepić i Trivić su se posvađali u četvrtak oko 20 časova na lokalnom putu u Gomjenici zbog prvenstva prolaza u saobraćaju.

– Trivić je nakon prepirke sa starcem o tome ko je kome oduzeo prvenstvo prolaza sjeo na motocikl i nastavio vožnju kada ga je Stijepić sustigao “golfom” i oborio na put. Dok je mladić ležao na kolovozu, starac se vratio i pregazio ga vozilom – kazao je izvor blizak istrazi. Dodao je da je Stijepić u trenutku napada imao 1,5 promila alkohola u krvi. U Centru javne bezbjednosti Prijedor, navodeći inicijale, rekli su da će policija nakon dokumentovanja predmeta protiv J. S. podnijeti izvještaj tužilaštvu zbog nanošenja teških povreda.

Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u prijedorskoj bolnici, odakle je zbog težine povreda prevezen u banjalučku bolnicu. Kako su rekli u ovoj zdravstvenoj ustanovi, navodeći inicijale, Trivić ima prelom prvog i petog  pršljena.

– Zdravstveno stanje pacijenta za sada je stabilno. On će još ostati na bolničkom liječenju, gdje će ljekari pratiti njegov oporavak – kazali su u banjalučkoj bolnici.

Mještani Gomjenice šokirani su  brutalnim napadom na mladića.

– Čuo sam da je neki čovjek pregazio vozilom mladića na motoru kod mosta u Gomjenici. Na sreću, ostao je živ – kazao je mještanin pomenutog dijela Prijedora koji je želio da ostane anoniman.

Njegov komšija je kazao da je u četvrtak naveče čuo galamu, ali da nije znao šta se dešava.

– Čula se sirena Hitne pomoći. Mislio sam da je pozlilo nekom u selu pa ga voze. Kasnije sam čuo da su odvezli mladića kojeg je pregazio auto – rekao je mještanin.

Iako se u petak pojavila informacija da je napadač gazda jedne firme iz Prijedora, a da je mladić njegov radnik, ova informacija demantovana je u policiji i od mještana.

Glas Srpske