Policija traga za Admirom C. iz Sarajeva i još tri nepoznata muškarca koji su osumnjičeni da su brutalno pretukli Dženana Oputu (25) iz Konjica a potom ga pregazili „audijem“.

Sve se desilo u noći između subote i nedjelje u sarajevskoj opštili Ilidža, a napadači su pobjegli prije dolaska policije. Povrijeđenom Oputi na licu mjesta ljekarsku pomoć ukazali su ljekari Službe hitne pomoći, a potom je zbog težine povreda prevezen u Klinički centar univerziteta u Sarajevu. Zadržan je na Klinici za torakalnu hirurgiju na daljem liječenju. Saznajemo da je zadobio vrlo teške povrede, ali one nisu opasne po život.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, navodeći inicijale, kazali su da im je ovaj slučaj prijavljen u nedjelju oko 2.40 časova.

– Nakon izlaska ekipa na teren zatekli smo povrijeđenog Dž. O. koji je ispričao da su ga napali i pretukli A. C. iz Sarajeva i još tri nepoznate osobe. Rekao je da su ga oni  osim toga pregazili „audijem“. Obavljen je uviđaj i izuzeti svi tragovi, a pokrenuta je istraga na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, kao i na pronalasku A. C. i identifikaciji i pronalasku ostalih učesnika. Motiv i druge okolnosti ovog napada još se istražuju – rekli su u sarajevskoj policiji ne navodeći više detalja.

Prema nepotvrđenim informacijama, Oputa se poznaje sa Admirom C. i navodno imaju neraščišćene račune ali zvanično motiv nije poznat .

Izvor blizak istrazi je kazao da je Oputa policajcima dao konfuznu izjavu zbog čega se ispituju svi detalji ovog napada.

– Rekao je da su ga u naselju Ilidža presrela i napala tri njemu nepoznata mladića, a zatim je dodao da ih je bilo četiri. Kazao je da je u napadu učestvovao mladić koga zna po imenu Admir C. Trenutno ne znamo šta se zapravo i zašto desilo – kazao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da bi policija uskoro ovaj slučaj mogla da riješi, jer ima opis napadača i određene informacije koje će ih dovesti do njih.

Sličnosti

Slični napadi u Sarajevu ali i u drugim gradovima dešavali su se i ranijih godina. U oktobru 2015. godine poginuo je Brano Milidrag nakon što ga je napao i namjerno vozilom tri puta pregazio Bojan Žugić u sarajevskom naselju Centar. Ovom incidentu prethodila je svađa između njih dvojice. U julu prošle godine Janko Stijepić (69) iz Prijedora nakon kraće svađe „golfom“ je namjerno udario sugrađanina Sandija Trivića (25). Stijepić je u vrijeme napada bio pijan. Posvađali su se zbog prvenstva prolaza u saobraćaju.

Glas Srpske