U Banjaluci i Trebinju uhapšeno je više lica osumnjičenih za krijumčarenje i trgovinu opojnih droga.

Akcija “Tranzit”, koju po nalogu Tužilaštva BiH sprovodi MUP Republike Srpske, usmjerena je na razbijanje organizovane dilerske mreže, koja već duže vremena djeluje na području ova dva grada i krijumčari narkotike iz Crne Gore u BiH.

Uhapšeni su i ranije bili predmet policijskih istraga, a dvojica od njih hapšeni su i prije samo dva mjeseca.

Policija Republike Srpske pretresla je stanove, kuće i automobile osumnjičenih i uhapsila je više lica.

“Do sada je oduzeto 11 kilograma skanka, veći broj digitalnih vaga, veća količina novca, SIM kartice, a u toku je saslušanje lica koja su privedena u današnjim aktivnostima”, izjavila je portparol MUP-a Srpske Mirna Miljanović.

droga

Nezvanično, među uhapšenima su i Miljan Koprivica i Spasoje Buha iz Trebinja, od ranije poznati policiji. Koprivica je prije dva mjeseca zaključio sporazum sa banjalučkim Okružnim tužilaštvom i pristao da mu sud izrekne kaznu od tri godine zatvora zbog trgovine drogom, koju je Buha preprodavao zavisnicima.

Uhapšeni u akciji Tranzit osumnjičeni su da su nabavljali i krijumčarili opojnu drogu iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu, rasparčavali je i prodavali.Na taj način stekli su veliku materijalnu korist.

“Najviše marihuanu i skank i drugu opojnu drogu prodavali su na ilegalnom narko tržištu ,a među kojima su mladi ljudi i osobe školske dobi”, rekao je Boris Grubješić portparol Tužilaštva BiH.

Nezvanično, osumnjičeni su prokrijumčarili oko 100 kilograma droge. Kako saznajemo, vođa ove organizovane kriminalne grupe je pobjegao i nalazi se u Srbiji.

RTRS