Sindikalna organizacija „Krajina osiguranja“ uputila je danas dopis načelniku Centra javne bezbjednosti Banjaluka Bošku Pandži u kojem navode da su zabrinuti za svoju bezbjednosti i traže da policija obezbijedi zgradu i radnike.

„S obzirom da su angažovana lica koja nemaju licencu za obavljanja obezbjeđenja, od strane predsjednika i zamjenika predsjednika UO ‘Krajina osiguranja’ koji za takvu odluku nemaju ovlašćenja, u cilju zaštite ovog još uvijek većinski državnog društva, molimo vas da u skladu sa vašim ovlaštenjima obezbijedite objekat i radnike u društvu u narednom periodu, počevši od sutra“, navodi se u radaničkom dopisu.

Radnici navode da su zabrinuti za svoju bezbjednost, jer je predsjednik UO Naveen Aggarwal nezakonito angažovao lica sumnjivog identiteta za poslove obezbjeđena, a na nakon što su mu sve agencije za obezbjeđenje otkazale ugovor.

Sindikat piše da su danas u „Krajina osiguranje“ došla četiri neidentifikovana lica tražeći da uđu objekat, što im radnici nisu dozvolili i pozvana je policija da interveniše.

Ova četiri lica pokazala su ugovore o radu ne kojem je pečat koji nije original, bez broja i datuma, što znači da nisu urađeni u prostorijama društva.

Radnici traže od Pandže da ne dozvoli asistenciju policije, odnosno da policija ne omogući licima koje je danas poslao Aggarwal da nezakonito uđu u prostorije.

Sindikat “Krajina osiguranja” podsjeća načelnika CJB Banjaluka da je u okviru istrage sud zabranio Aggarwalu raspolaganje sredstvima, a Agencija za osiguranje mu je zabranila donošenje odluka u upravljanju.

„Bez obzira na sve zabrane Aggarwal je nastavio sa nezakonitim postupanjem i samo u poslednjih 10 dana je nezakonito uručio 30 otkaza radnicima, a imamo saznanja da će uskoro biti još otpuštanja“, pišu radnici.

Navode da predsjednik UO boravi u Čikagu, a njegov zamjenik Mladen Jovanović ne dolazi u prostorije „Krajina osiguranja“ već od kuće piše nezakonita rješenja o otkazu i vrši nova zapošljavanje kroz angažovanje fizičkih lica za obezbjeđenje ulaza u „Krajina osiguranje“.

Capital/NN