Ministar industrije energetike i rudarstva Petar Đokić posjetio je Inving invest grupacju u kojoj posluje i Elker, regionalni i BiH lider za proizvodnju visoko naponske opreme.

U Elkeru zadovoljni stavom vlade i resornog ministarstva, jer ciljanim mjerama podržavaju razvoj domaće proizvodnje. To stvara prostor za nova zapošljavanja u ovom preduzeću koje ima 180 zaposlenih.

Viđenim je zadovoljan i resorni ministar, istakavši da su vlada i resorno ministarstvo, preduzeli niz mjera kako bi omogućili opstanak ali i dali prednost domaćoj proizvodnji. Danas postignut niz dogovora.

– Mislim da na ovom mjestu ima mjesta za ovakve kompanije. Mi moramo da podržimo njihovu borbu da ostanu na ovom tržištu i da se dalje razvijaju – rekao je Đokić.

Sa predstavnicima lokalne uprave u Prijedoru ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Zlatan Klokić razgovarao je o Programu postinvesticione podrške investitorima i problemima sa kojim se susreću privrednici.

– To su prije svega problemi sa nestancima električne energije na području Kozarca, gdje je smješteno jako mnogo privrednih subjekata. Takođe, problem je i regulisanje zakona o stvarnim pravima oko vlasništva nad zemljištem – rekao je Milenko Đaković, zamjenik gradonačelnika grada Prijedora.

Klokić je smatra da će se problem nestanka električne energije na području Kozarca najlakše riješiti izgradnjom nove trafo stanice koja bi omogućila kvalitetno napajanje.

Nakon sastanka ministar Zlatan Klokić i zamjenik gradonačelnika Milenko Đaković, posjetili su kompanije Kromeks i Livnica.

RTRS