Pisac Dejvid Tumarinson na predivan način opisao je šta se desi tokom intimnog zagrljaja dvoje ljudi.

“Kad muškarac tiho priđe otpozadi i zagrli ženu, on zatvori krug. Njegov i njen krug. Krug nežnosti, topline i zaštite. On smešta ženu pravo u središte strastvenog kruga. Time nenamerno pokazuje da je u tom trenutku ona centar njegovog univerzuma. Čovek grli ženu u tišini. Ona takođe ostaje tiha. Oseća toplinu koja teče njegovim toplim i mirnim rukama.

Kad muškarac zagrli ženu, ona oseća kao da ima krila i da može da leti. Krug ljubavi je miran i udoban. Ova tiha nežnost čini da se topi kao kocka šećera u šolji čaja. Ko je ona tad, dok stoji u središtu njegovog tinjajućeg kruga?

Šta oseća? Ko je ona u tom trenutku?

Da li je žena ili devojka? Oseća li se voljenom, ili voli? Da li lagani pokrivač tišine prekriva njena ramena i skriva njene misli od muškarca… ili možda ništa nije skriveno u tom krugu? Na kraju krajeva, on je samo grli, štiteći je od spoljnog sveta koji je hladan i usamljen. Ali u njegovim rukama joj je toplo i udobno. Te ruke su njena zaštita i mir. To je sve što nesvesno traži, čeka, i čemu se nada…”

Grlite svoju damu češće. Smestite je u središte svog kruga. Pazite je pokazujući joj koliko vaša ljubav može da bude nežna i čulna. Samo je volite – ona za tim žudi, kao i vi.

24sata