PROSLAVA i sjećanje na veličanstvenu vojnu akciju Oluja kojom se prije 21 godinu oslobodio velik dio okupirane zemlje ove godine potpuno je pala u drugi plan.

Nakon što su pripadnici IX. bojne HOS-a jutros pred očima policije veličali zločinački ustaški režim, u popodnevnim satima nastavilo se neprimjereno ponašanje.

Skupina mladića i djevojaka tako je, uz taktove Thompsonove pjesme, na oduševljenje prisutnih zapalila srpsku zastavu. U prvom planu je mladić bez majice koji na stolu pokušava zapaliti srpsku zastavu. To mu nije pošlo za rukom pa mu je netko u pomoć priskočio bakljom. Zastava je planula, a to je izazvalo oduševljenje prisutnih, mahom mladića i djevojaka.

Do incidenta je došlo i na glavnoj kninskoj ulici koja je nakratko blokirana od strane četrdesetak muškaraca. Oni su, odjeveni mahom u crne majice, blokirali promet i pjevali ustaške pjesme.

Neki u grupi su dizali ruke u znak fašističkog pozdrava, jedan je izvikivao “Za dom”, a ostali odgovarali “Spremni”. Upalili su i bengalke, pa je na trenutak bila slaba vidljivost na tom dijelu ceste. Koloni automobila, u kojoj je bio i policijski kombi, nekoliko minuta nisu dali proći.

Dio te skupine, koja je prethodno izišla iz obližnjeg kafića, pod vidnim utjecajem alkohola, udarala je po krovovima automobila, a jedan u kojemu su bili novinari, potpuno su prekrili zastavama.

Glasnogovornica šibensko-kninske policije Marica Kosor Hini je potvrdila incident i rekla da policija postupa po prijavama građana.

Index.hr