Prijedorska “Toplana” pozvala je dužnike da iskoriste akciju otkupa duga uz pogodnosti, koja traje do kraja septembra.
“Pozivamo sve korisnike usluge grijanja poslovnih prostora i stambenih jedinica da iskoriste pogodnosti akcije otkupa duga i izmire dugovanja na vrijeme čime bi izbjegli utuženje i naplatu sudskim putem sa troškovima postupka”, navodi se u pozivu “Toplane”.

Korisnicima koji jednokratno uplate cjelokupan iznos glavnog duga sa stanjem na dan 31. jula otpisuje se 70 odsto kamata. Korisnici protiv kojih su već podnesene tužbe, da bi ostvarili pogodnost koju pruža akcija, dužni su da uz glavni dug uplate i iznos sudskih troškova za godine za koje su tuženi.

Osim dužnika, pogodnosti imaju i korisnici koji do 15. oktobra uplate unaprijed cijelu grijnu sezonu 2016/2017. na način da im se umanjuje račun za 10 odsto. Ujedno, svi potrošači koji uslugu centralnog grijanja plaćaju redovno, do 25. u tekućem mjesecu za prethodni mjesec, ostvaruju popust od pet odsto.

Dug korisnika centralnog grijanja “Toplani” iznosi 6,8 miliona KM, a pred Osnovnim sudom u Prijedoru je više od 8.000 predmeta koji se odnose na tužbe protiv dužnika ovog javnog preduzeća.

SRNA