Igrači tima 4plus1.ba sinoć su preživjeli pravu dramu nakon odigranog finala u juniorskom dijelu turnira “Carski Vinogradi 2016.” u Mostaru.

Ekipa 4plus1.ba formirana od igrača iz Nevesinja poražena je u finalu od ekipe Supermarket Zuhrić rezultatom 4:3, iako je pobjedonosni pogodak Mostaraca bio diskutabilan, činilo se da lopta nije prešla liniju, ali sudije su reagovale ‘domaćinski’ i tako direktno odlučile osvajača turnira.

Rezultat, sudijske odluke i osvojeno drugo mjesto su najmanje bitni. Ono što je obilježilo veče a i cijeli turnir je nacionalistički napad gledalaca u Carskim Vinogradima, koji su tokom čitave utakmice pogrdnim riječima vrijeđali igrače iz Nevesinja te pjevali nacionalističke pjesme.

Vrhunac se desio kada su nevesinjski igrači napuštali teren. Јedan broj gledalaca sa tribina zasuo ih je kamenicama, a jedan kamen slomio je i staklo na njihovom kombiju.

Urednički kolegij ovog portala oštro osuđuje ovakav napad jer je futsal samo sport, a, kako ističu, nacionačističkim napadima i huliganima nije mjesto na sportskim terenima.

RTRS